Wat moet u doen als u een ongeluk krijgt met uw bestelwagen?

Wat te doen bij schade of een auto-ongeval?

Betrokken raken bij een ongeluk is op zich al een hele vervelende situatie. Touring Verzekeringen doet er alles aan om u te helpen bij de verschillende procedures. Hieronder vindt u een aantal aanbevelingen en adviezen voor als u betrokken raakt bij een ongeluk.

Wat moet u doen als u een ongeluk krijgt met uw bestelwagen zonder gewonden?

Als u niet de enige betrokkene bent bij het ongeluk, noteer dan direct het kenteken van derden met wie u een aanrijding hebt gehad. Hiermee voorkomt u problemen als de andere partij slechte intenties zou hebben.

Vervolgens dient u direct een aanrijdingsformulier in te vullen. Op dit formulier kruist u de juiste hokjes aan en verduidelijkt u de omstandigheden van het ongeval. U geeft ook de identiteit van de andere persoon aan en preciseert zijn of haar verzekeringsmaatschappij. Ten slotte vermeldt u of er eventuele ooggetuigen waren.

Let op, de handtekening op het formulier houdt in dat u het eens bent met de informatie die erin staat. Als u het ermee oneens bent, voeg dan zo veel mogelijk informatie toe en onderteken het contract niet. Indien nodig maak dan twee schetsen van het ongeluk. U kunt de politie altijd ter plaatse bellen als u het niet eens bent met de andere partij.

Voor meer informatie kunt u onze pagina "hoe vul ik een schadeformulier in" raadplegen.

Wat moet u doen als u een ongeluk krijgt met uw bestelwagen met gewonden?

Contacteer meteen een ziekenwagen (112) indien dit nodig is. Licht ook de politie in, die een proces-verbaal kan opstellen. U stuurt het nummer van het proces-verbaal naar uw verzekeraar, samen met uw versie van de feiten.

Verder gaat u op dezelfde manier te werk als bij een ongeluk zonder gewonden.

Wat moet u doen bij een ongeluk met uw bestelwagen zonder dat er derden bij betrokken waren?

Zelfs als u de enige betrokkene bent bij het ongeluk, dan is het aan te raden om een aanrijdingsformulier in te vullen (slechts één deel). Vermeld de volgende gegevens:

 • De omstandigheden van het ongeluk
 • De datum
 • De plaats
 • Of de politie een proces-verbaal heeft opgemaakt
 • Of uw bestelwagen weggesleept is

Over het algemeen doet u er goed aan de politie te waarschuwen in de volgende gevallen:

 • Vluchtmisdrijf
 • Vandalisme
 • Diefstal of poging tot diefstal
 • Aanrijding met een dier
 • Brand van het voertuig
 • Gewonden

Wat moet u doen bij glasbreuk?

Als u onze mini-omniumverzekering of volledige omniumverzekering hebt gekozen, dan bent u altijd verzekerd bij glasbreuk.

We adviseren u om uw voertuig te laten repareren door een specialist die aangesloten is bij Touring Glass. We betalen de factuur vanaf het moment dat we deze hebben ontvangen via de garage. Als u de reparatie ergens anders wilt laten uitvoeren, dan dient u een eigen risico te betalen dat 20% van het factuurbedrag bedraagt.

Bent u niet verzekerd tegen glasbreuk door een van onze omniumformules? Dan betaalt u de kosten voor de herstelling zelf. Toch geniet u, als verzekerde bij Touring Verzekeringen, van een korting van 10% bij Touring Glass. Vraag ernaar wanneer u contact met hen opneemt.

Mijn huis heeft schade geleden als gevolg van een ongeluk met een bestelwagen, wat moet ik doen?

U wordt door de wet verplicht om hier 8 dagen volgend op het ongeluk melding van te doen.

Neem contact op per e-mail of telefonisch (02/505 66 00). Zo kunnen we u snel een expert toewijzen die de schade komt opnemen. Stuur ons ook een schriftelijke versie van de feiten, een gedetailleerde offerte voor de reparatie en foto’s van de betreffende schade.

Wat moet ik doen als mijn bestelwagen gestolen is?

1)    Bel de politie en geef ze uw versie van de feiten.

2)    Als u bij ons verzekerd bent tegen diefstal van uw bestelwagen, neem dan direct contact op via ons contactformulier of telefonisch (02/5056600), zodat we u snel schadeloos kunnen stellen.

3)    Als uw bankpassen gestolen zijn, vergeet dan niet om ze te blokkeren door te bellen met Card Stop via 070/344344.