Opzegbrief bestelwagenverzekering

Als u van bestelwagenverzekering wilt veranderen, dan bent u verplicht om een opzegbrief te versturen naar uw verzekeringsmaatschappij.

Als u van voertuig verandert of als u over een omniumverzekering beschikt, dan kunt u een omnium aanvragen bij een andere verzekeraar nadat u de opzegbrief hebt verstuurd, zonder opzegtermijn. U dient echter te wachten tot het contract afloopt bij de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BA). Het is dus eenvoudiger om uw gehele verzekering te wijzigen bij het aflopen van het contract. Hiervoor dient u minstens drie maanden voor de einddatum van uw contract een opzegbrief te sturen naar uw verzekeringsmaatschappij.

De opzegbrief van uw bestelwagenverzekering

U kunt een aangetekende brief sturen naar uw verzekeringsmaatschappij om uw contract op te zeggen, maar u kunt dit ook doen door middel van een ondertekend ontvangstbewijs of via een gerechtsdeurwaarder. De aangetekende brief blijft echter de meest eenvoudige manier. Hij dient drie maanden voor het aflopen van het contract verstuurd te worden.

De opzegbrief dient de volgende gegevens te bevatten:

  • Datum en plaats;
  • Uw naam en uw volledige adres;
  • Een verklaring waarin u meedeelt dat u uw verzekering wilt opzeggen;
  • Het soort verzekering;
  • Het nummer van uw verzekeringspolis;
  • De vervaldatum van uw contract;
  • Uw handtekening.

Over het algemeen ontvangt u binnen 15 dagen volgend op uw contract een verklaring van schadelast die u dient in te dienen bij uw nieuwe verzekeringsmaatschappij.

Let op: als uw voertuig verzekerd is bij verschillende maatschappijen, dan dient u een opzegbrief te versturen naar elke verzekeraar. Dit is het geval als u ervoor hebt gekozen om de BA verzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten dan de omniumverzekering.

Touring Verzekering regelt alles!

U wilt van verzekering veranderen en van de beste tarieven van Touring Verzekeringen genieten?

Raadpleeg onze pagina Hoe verander ik van bestelwagenverzekering. Wij nemen dan alle nodige stappen in uw plaats! Neem contact met ons op per e-mail, of telefonisch (02/5056600). We staan graag direct voor u klaar.