Bestelwagenverzekering vergelijken: 5 tips om de verborgen parel te vinden

Bestelwagenverzekering vergelijken: 5 tips om de verborgen parel te vinden

Bepaalde sites bieden u de mogelijkheid om online Bestelwagenverzekering te vergelijken.

Maar is dit genoeg? Helaas niet: Vaak zijn de prijzen van de verzekeringen factor nummer 1 in de vergelijkingen. Maar een erg lage prijs kan echter onaangename verrassingen verbergen. Hier zijn 5 gouden tips om de verzekering te vinden die het beste past bij u behoeften!

1. Kies een erkend verzekeringsbedrijf

De meest bekende en gerenommeerde bedrijven hebben een grotere flexibiliteit. Zij zijn het die in het algemeen de meest voordelige verzekering aanbieden. Zowel in prijs als in dekkingsgraad van de verzekering.
Doe uw research: Hoe lang bestaat dit bedrijf al? Heeft u er al ooit van gehoord? Laat dit niet het doorslaggevende argument zijn, maar het is toch iets om rekening mee te houden bij het vergelijken van een Bestelwagenverzekering.

2. Vergelijk wat vergelijkbaar is

Hoe maakt u een vergelijking als het aanbod niet duidelijk is? Sommige bedrijven gebruiken woordspelingen en presenteren hun formules op onduidelijke manier. Dit is een goede indicatie van de transparantie en de ernst van het verzekeringsbedrijf. U moet in één oogopslag de kosten en opties van elke formule kunnen zien. Als dit niet mogelijk is, zou het kunnen dat er een addertje onder het gras zit.

3. Vermijd nutteloze opties

Iedere persoon is anders en elke bestuurder heeft zijn eigen voorgeschiedenis. Indien u ooit slachtoffer was van vluchtmisdrijf, is rechtsbescherming een interessante aanvulling op uw verzekering. Voor uw buurman die veel op reis gaat, is hulp bij een panne in het buitenland echter van cruciaal belang.
Een goede tip: Vermijd ‘all-inclusive’ formules. Deze hebben meestal overbodige opties die de prijs van uw verzekering de hoogte injagen. Kies liever voor een verzekering die deze diensten optioneel aanbiedt.

4. Zijn sleepkosten en pechverhelping opgenomen in de polis?

Indien u via een pechverhelpingsdienst moet gaan, kan de rekening soms erg hoog oplopen. Dit is de reden dat vele verzekeringsbedrijven deze dienst aanbieden in hun formules, zelfs voor een eenvoudige aansprakelijkheidsverzekering.
Let goed op deze service tijdens het vergelijken van verzekeringsformules en bespaar uzelf onaangename verrassingen.

5. Let op de klantenservice

Dit is een criterium waar geen enkele online vergelijkingstest rekening mee houdt! En toch! Als u al eens lange uren aan de telefoon heeft gewacht, of nooit een antwoord op een email heeft gekregen, weet u hoe belangrijk dit is! Kies voor bedrijven die u een ervaren contactpersoon aanbieden.

Sommige bedrijven geven elke klant een ervaren manager die uw dossier kent en opvolgt.

Nu hoeft u alleen nog een online verzekeringsvergelijking te maken en de verborgen parel te vinden. U kunt direct beginnen met een simulatie online via Touring Verzekeringen.

En bij Touring hanteren we vaste prijzen voor de verzekeringsopties. Geen verrassingen bij ons!