Alles wat u wilt weten over de bestelwagenverzekering

Alles weten over uw bestelwagenverzekering

Hebt u vragen over uw bestelwagenverzekering? Wat moet u doen bij schade of bij een nieuw kenteken? Touring Verzekeringen legt het u uit.

De bestelwagenverzekering in België

De rol van een bestelwagenverzekering in België is tussenkomen bij een ongeluk en derden schadeloosstellen als u in fout bent. De schade kan materieel, fysiek of moreel zijn.

Inschrijving van een voertuig

Net een wagen gekocht en nog geen nummerplaat? Ontdek de te volgen stappen, de kosten en de belasting op inverkeersstelling.

Wat te doen bij schade of een ongeval?

Schade of een ongeval is op zich al vervelend genoeg. Touring Verzekeringen doet er alles aan om u te helpen met de verschillende procedures. Wees voorbereid dankzij de volgende adviezen in geval van schade.

Hoe van bestelwagenverzekering veranderen?

In België is het veranderen of opzeggen van uw bestelwagenverzekering aan strenge wettelijke bepalingen onderhevig. Zo moet u altijd een aangetekende opzeggingsbrief naar de verzekeraar sturen. Bovendien mag u als verzekerde niet van voertuig zijn veranderd, tenzij in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden. U moet vooral rekening houden met de opzegtermijnen die van toepassing zijn.

Hoe een aanrijdingsformulier invullen?

Een aanrijdingsformulier invullen is essentieel om niet voor onaangename verrassingen te moeten staan. Het is belangrijk om het formulier onmiddellijk na het ongeval in te vullen om eventuele problemen met personen met slechte bedoelingen te vermijden.

Wat is de bonus-malus?

De bonus-malus beloont voorzichtige chauffeurs met een lage bonus-malusgraad. Andersom ‘straft’ het systeem mensen die een of meer ongevallen veroorzaken met hun bestelwagen met een hogere bonus-malusgraad, waardoor zij meer betalen voor hun verzekering.

CO2-belasting in België: hoe berekent u uw CO2 bonus-malus?

In Wallonië moet u letten op de hoeveelheid CO2 die uw voertuig uitstoot.

De opzegbrief voor uw bestelwagenverzekering

Als u van bestelwagenverzekering wilt veranderen, bent u verplicht om een opzegbrief aan uw verzekeringsmaatschappij te sturen.

Een tweedehandswagen kopen: het niet te missen pack

U wilt graag een tweedehandsbestelwagen aanschaffen? Ontdek onze “tweedehandsbestelwagenkit", een praktische gids met alle benodigdheden voor de aanschaf van een tweedehandsbestelwagen.