Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

Kunt u uw auto niet vinden?

Bel ons op 02/505 66 00, van maandag to vrijdag tussen 08u30 en 19u30

We helpen u graag verder!

De opzegbrief voor uw autoverzekering

Als u van autoverzekering wilt veranderen, bent u verplicht om een opzegbrief aan uw verzekeringsmaatschappij te sturen.

Als u van voertuig verandert, kunt u uw omniumverzekering bij een andere maatschappij nemen na het sturen van de opzegbrief, en dit zonder opzegtermijn. Voor de BA-verzekering moet u de vervaldag van uw contract respecteren. Het is daarom makkelijker om al uw verzekeringen te veranderen op die vervaldag. Daarvoor stuurt u de opzegbrief aan uw verzekeraar tenminste 3 maanden voor de laatste dag van uw contract.

De opzegbrief voor een autoverzekering

De opzegging geschiedt per aangetekende brief, of door afgifte van de opzegbrief tegen ondertekend ontvangstbewijs, of bij deurwaardersexploot. Het gemakkelijkste is de aangetekende brief, op te sturen tenminste 3 maanden voor de laatste dag van uw contract.

De opzegbrief bevat minstens:

  • uw locatie en datum
  • uw naam en volledig adres
  • de vermelding dat u uw verzekering wenst op te zeggen
  • het type verzekering
  • uw polisnummer
  • de hoofdvervaldatum
  • uw handtekening

Over het algemeen ontvangt u binnen de 15 dagen die volgen op het einde van uw contract een schadeattest dat u aan uw nieuwe verzekeringsmaatschappij moet leveren.

Opgelet: wanneer uw voertuig bij verschillende verzekeraars verzekerd is, dient u elke verzekeraar afzonderlijk op te zeggen. Bijvoorbeeld als u een BA-verzekering bij de ene maatschappij heeft en een omniumverzekering bij de andere.

Touring Verzekeringen zorgt voor uw overstap!

Wilt u veranderen van verzekering en uw voordeel doen met de beste verzekeringstarieven van Touring Verzekeringen?

Bezoek onze pagina Hoe van autoverzekering veranderen. Wij zorgen voor alles in uw plaats! Aarzel niet ons te contacteren via e-mail, telefoon (02/5056700). Wij zullen u met plezier zo snel mogelijk antwoorden.