Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

Inschrijving van een voertuig

U hebt een nieuwe auto maar nog geen nummerplaat? Dan kunt u er één aanvragen met het formulier "Aanvraag om inschrijving van een voertuig" (het "roze document"), dat bestemd is voor de D.I.V. (Directie voor de Inschrijving van Voertuigen).

Bij de aankoop van een nieuwe wagen krijgt u het roze document van de merkverdeler.
Gaat het om een tweedehandsauto? Dan heeft de verkoper dit van de technische controle ontvangen, en zal hij u het overhandigen. Let er op dat er een stempel van de technische keuring op staat.

Uw inschrijvingsaanvraag

Opgeletdoor een nieuwe richtlijn van de D.I.V. is het absoluut noodzakelijk dat u ons de inschrijvingsaanvraag volledig ingevuld en ondertekend terugstuurt. Let er dus op alle verplichte velden correct in te vullen en het roze document te ondertekenen.

Eens we dit document ‘in goede staat’ hebben ontvangen, zorgen wij voor de indiening van uw inschrijvingsaanvraag bij de D.IV. via het systeem WebDIV.
Sommige gevallen kunnen echter niet door dit systeem behandeld worden (bv. : ingevoerd voertuig, tweedehands motor …). Raadpleeg deze tabel om te weten welke gevallen momenteel wel of niet via deze weg behandeld kunnen worden.

Enkele dagen na uw aanvraag zal u per post uw nummerplaat en/of uw inschrijvingsbewijs ontvangen.

Bij de ontvangst van uw nummerplaat zal u € 30 cash moeten betalen aan Bpost. Als u van voertuig verandert of als u al een nummerplaat met het Europees formaat bezit, dan zal u € 26 moeten betalen.

Voor bijkomende informatie betreffende de inschrijving in België kunt u de website van de D.I.V. bezoeken.