Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

Kunt u uw auto niet vinden?

Bel ons op 02/505 66 00, van maandag to vrijdag tussen 08u30 en 19u30

We helpen u graag verder!

Inschrijving van een voertuig

U hebt een nieuwe auto maar nog geen nummerplaat? Dan kunt u er één aanvragen met het formulier "Aanvraag om inschrijving van een voertuig" (het "roze document"), dat bestemd is voor de D.I.V. (Directie voor de Inschrijving van Voertuigen).

Inschrijving van een voertuig

U hebt een nieuwe auto maar nog geen nummerplaat? Dan kan u er één aanvragen met het formulier "Aanvraag om inschrijving van een voertuig" (het "roze document"), dat bestemd is voor de D.I.V. (Directie voor de Inschrijving van Voertuigen).

Bij de aankoop van een nieuwe wagen krijgt u het roze document van de merkverdeler.
Gaat het om een tweedehandsauto? Dan heeft de verkoper dit formulier van de technische controle voor verkoop ontvangen, en zal hij u het overhandigen. Let erop dat er een stempel van de technische keuring op staat, aangezien dit document slechts 2 maanden geldig is.


Uw inschrijvingsaanvraag

Opgelet: door een nieuwe richtlijn van de D.I.V. is het absoluut noodzakelijk dat u ons de inschrijvingsaanvraag volledig ingevuld en ondertekend terugstuurt. Let er dus op dat u alle verplichte velden correct invult en het roze document ondertekent.

Eens we dit document ‘in goede staat’ hebben ontvangen, zorgen wij voor de verwerking van uw inschrijvingsaanvraag bij de D.IV. via het systeem WebDIV.
Sommige gevallen kunnen echter niet door dit systeem behandeld worden (bv. : ingevoerd tweedehands voertuig, tweedehands motor, oldtimer …). Raadpleeg deze tabel om te weten welke gevallen momenteel wel of niet op deze manier behandeld kunnen worden.

Enkele dagen na uw aanvraag zal u per post uw nummerplaat en/of uw inschrijvingsbewijs ontvangen.

Bij de ontvangst van uw nummerplaat zal u €30 cash moeten betalen aan Bpost. Als u van voertuig verandert of als u al een nummerplaat met het Europees formaat bezit, dan zal u €26 moeten betalen.

Voor bijkomende informatie betreffende de inschrijving in België kan u de website van de D.I.V. bezoeken.


Zo vult u het aanvraagformulier voor inschrijving van een voertuig in

Het formulier dient heel duidelijk ingevuld te worden. Dit doet u door hoofdletters te gebruiken en door ervoor te zorgen dat de cijfers die u invult goed leesbaar zijn.

Uw aanvraagformulier dient uitermate nauwkeurig ingevuld te worden: zodra u iets doorhaalt of een fout maakt, zal het document u anders simpelweg teruggestuurd worden.

Hier tonen we u stap voor stap hoe u het inschrijvingsformulier correct kan invullen.

Zo vult u het aanvraagformulier voor inschrijving van een voertuig in

 

Stap voor stap hoe u het inschrijvingsformulier correct kan invullen

Vak X1: Duid aan of u een nieuwe nummerplaat nodig hebt (1) of u er al een hebt (2).
Vak X2:
- Duid nieuw voertuig aan als uw auto nog nooit eerder ingeschreven werd.
- Duid gebruikt voertuig aan als uw auto wel al eerder ingeschreven werd.
Vak X3: Duid het gewenste formaat van uw nummerplaat aan.

Vakken C : Vul uw geboortedatum, naam, voornaam en adres in zoals ze op uw identiteitskaart staan. 

Vakken X7, X8, X9 : Vul de datum in, de handtekening van de aanvrager en uw voorkeurstaal.

Vak X10: Wil u uw nummerplaat op een ander adres laten leveren? Vul hier dan dit adres en de ontvanger in.

Vak X11: Wenst u een “spoedlevering” van uw nummerplaat? Onderteken dit vak dan om akkoord te gaan met de bijkomende kosten verbonden aan deze procedure.