Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

Kunt u uw auto niet vinden?

Bel ons op 02/505 66 00, van maandag to vrijdag tussen 08u30 en 19u30

We helpen u graag verder!

Alles weten over uw autoverzekering

Alles weten over uw autoverzekering

U hebt vragen over uw autoverzekering? Wat moet u doen bij schade of nieuwe inschrijving? Touring Verzekeringen helpt u op weg.

De autoverzekering in België

Een autoverzekering in België dient om schade bij derden te verzekeren als u bij een ongeval in fout bent. Het kan gaan om lichamelijke, materiële of morele schade.

Inschrijving van een voertuig

Net een wagen gekocht en nog geen nummerplaat? Ontdek de te volgen stappen, de kosten en de belasting op inverkeersstelling. 

Wat te doen bij schade of een auto-ongeval?

Schade of een auto-ongeval is op zich al vervelend genoeg. Touring Verzekeringen doet er alles aan om u te helpen met de verschillende procedures. Wees voorbereid dankzij de volgende adviezen in geval van schade.

Hoe van autoverzekering veranderen?

In België is het veranderen of opzeggen van uw autoverzekering aan strenge wettelijke bepalingen onderhevig. Zo moet u altijd een aangetekende opzeggingsbrief naar de verzekeraar sturen. Bovendien mag u als verzekerde niet van auto zijn veranderd, tenzij in bepaalde gevallen en onder bepaalde voorwaarden. U moet vooral rekening houden met de opzegtermijnen die van toepassing zijn. 

Hoe een aanrijdingsformulier invullen?

Een aanrijdingsformulier invullen is essentieel om niet voor onaangename verrassingen te moeten staan. Het is belangrijk om het formulier onmiddellijk na het ongeval in te vullen om eventuele problemen met personen met slechte bedoelingen te vermijden.

Wat is de bonus-malus?

De bonus-malus beloont voorzichtige chauffeurs met een lage bonus-malusgraad. Andersom ‘straft’ het systeem mensen die een of meer ongevallen veroorzaken met hun auto met een hogere bonus-malusgraad, waardoor zij meer betalen voor hun verzekering.

CO2-belasting in België: hoe berekent u uw CO2 bonus-malus?

In Wallonië moet u letten op de hoeveelheid CO2 die uw voertuig uitstoot. 

De opzegbrief voor uw autoverzekering

Als u van autoverzekering wilt veranderen, bent u verplicht om een opzegbrief aan uw verzekeringsmaatschappij te sturen.

Een tweedehandswagen kopen: het niet te missen pack

Als u van autoverzekering wilt veranderen, bent u verplicht om een opzegbrief aan uw verzekeringsmaatschappij te sturen.